tisdag 31 juli 2012

Fälttävlan!

Ja jag kom på mig själv efter dagens träning att jag blev sittandes framför tv´n och fälttävlan. Det trodde jag aldrig om mig själv. Men OS lockar fram nya sidor helt enkelt.

Dagens träning blev inte riktigt som jag tänkt. fick mathammren efter ca 3.5 h och valde att köra hem för att inte riskera något inför Torsdagens tävling.

Ciao

måndag 30 juli 2012

Äntligen börjar såren läka!

Ja äntligen börjar såren läka och kroppen är piggare igen. Har inte tappat allt för mycket träning på att se ut som en mumie.
Körde ett GP i Lördags i Danska Aalborg men regn och våta vägar gjorde att jag inte vågade satsa så mycket man bör göra på ett GP. Hade bara en sak rullandes i huvudet VURPA INTE.
Men det var roligt så länge det vara att trampa runt med Petacchi och Kessiakoff.

Har fått 2 dagar med riktigt fin träning. igår var det 200 km på schemat och idag blev det ett väldigt fint intervall pass.

Men nu väntar sängen.
Ciao

tisdag 24 juli 2012

Svensk sjuk vård!

Efter min vurpa i Lördags så behövde jag hjälp att lägga om såren idag eller få tips på hur det ska läggas om.
Efter mycket vilja och envishet slutade det med att där stod 1 läkaren och 2 sjuksköterskor och rotade i såren. Nu är såren väl paketerade och det känns något bättre.
Såren ska inte påverka träningen allt för mycket som det ser ut i skrivande stund. Men får se dag till dag hur såren läker. Det gör fortfarande ganska ont.

Men tycker det är synd att man nästa ska behöva tränga sig på och känna en massa folk för att få lite hjälp när man skadat sig.

Kvällen avlutades med en trevlig grillning ute i det soliga vädret.

Ciao

söndag 22 juli 2012

Smärtsam helg!

Tyvärr blev inte helgen den succén som jag och laget hade hoppats på. Det var riktigt roligt att köra med laget i Sverige men redan efter 15 km på Lördagens tävling vurpade jag. Givetvis gick jag i backen där det gick som snabbast på varvet (ca 50-55 km/h). Efter man vurpat så känns det som hela kroppen är obrukbar men så var inte fallet. Jag började känna efter att kroppen fungerade och sen kollade jag skadorna på kroppen. Såg att det "bara" skrapsår på hela vänstersidan och cykeln var okej. Så jag hoppade upp på cykeln igen och kunde genomföra tävlingen på ett okej sätt. Man är väl ingen fotbollsspelare :)
Tyvärr var det inte så roligt att tvätta rent alla såren efter tävlingen och duschen senare på kvällen var ingen njutning precis. Var inte så kaxig då kan jag säga.

Efter tävlingen skulle vi bo på Scandic Segevång men en bro satte stopp för det. Bron var 3.70 men vår lastbil är 3.75 så vi fick boka om till Scandic city. Vi hade en trevlig middag på kvällen och efter gick vi ner på stan för att ta en god kopp kaffe.

Natten var tyvärr ingen höjdare heller men fick ihop ett par minuters sömn iallafall. Varje gång man vände på sig i sömnen så vaknade man med ett ryck.

idag var det dags för Elisedals GP vilket är en tävling som väcker fina minnen och jag brukar köra bra på denna tävlingen. Kroppen var stel och jävlig när jag värmde upp på banan men när väl tävlingen var igång så gjorde det mer ont i benen än i såren. För att förbättra smärtan i benen så kom jag iväg i en utbrytning på 6 man. vi hade fint samarbete men efter ca 20 varv av 35 blev vi inhämtade igen. Fick otroligt fin hjälp av Stig i laget som var med gruppen som kom upp men tyvärr var benen slut.
Mot slutet försökte vi få fram vår spurtare till avslutningen men kan inte påstå att jag bidrog till mycket där.
Men tyckte vi körde bra med tanke på att vi bara var 5 man till start.

Nu blir det ett par lugnare dagar så kroppen hinner läka sina sår lite.

Ciao

fredag 20 juli 2012

Hårt imorgon!

Har ni inget att gör kl 12.00 i morgon så titta ut vid Hököpinge kyrkby. Ringens klassiska tävling går av stapeln och i år kommer hela Svenska eliten då det även är en Svensk cup tävling.

Vi kommer över med ett stark lag och hoppas kunna göra stor skillnad på tävlingen i morgon. Detta är första tävlingen efter ett kortare tävlingsuppehåll så alla är sugna på att köra.

Nu sängen.
Ciao

tisdag 17 juli 2012

Härlig distans!

Ja det blev ett otroligt fint pass idag på 150 km och ca 4. 40 h på cykeln. Saknar bergen så körde bort till Slimminge och Stenberget så mina lungor fick lite stimulans.
I början av passet så var det lite småkyligt men det fixade till sig och efter 1.5 så körde man runt med bara armar. Men givetvis så varade det inte hela passet utan sista biten skulle man bli blöt och skitigt. Men vad gör det en dag som denna.

Efter träning blev det en snabb dusch sen rulla bort till jobb för att jobba lite.
Samtidigt som jag skriver så dricker jag en kopp av Österlen kaffet. Otroligt gott och med en mjuk smak. Till kaffet blev det en liten liten bit choklad och direkt hamnar man i himmelriket.

Sitter även också fungerar på hur det kommer se ut i Touren dom kommande 2 etapperna. Kan det vara så att 2 Sky cyklister får byta tröjor eller kommer Nibali kör från dom utför i morgon? Det kommer iallafall bli spännande.
Sen har jag sagt om Fredrik Kessiakof behåller den prickiga tröjan till Paris så bör han få en utmärkelse på Idrottsgalan nästa år. För det är en enorm prestation att behålla tröjan de kommande 2 etapperna.

Nu tänkte jag laga en god pasta.

Ciao

måndag 16 juli 2012

Regn, sol, regn, sol!

Ja dagens träning bjöd på varierande väder minst sagt. Sol varvades med ösregn och stormbyar. Skönt att det är variation på vädret så det inte blir tråkigt.

Imorgon blir det ett längre hårdare pass med ett par backintervaller inlagda. Ser gärna att det är ett tråkigt stabilt väder med sol.

Ska testa ett nytt kaffe i morgon som jag köpte på Österlens kafferosteri i Lördags. Det är Brasilianska bönor som är rostade på Österlen. Ska bli spännande. alltid roligt att testa något nytt.

Ciao

söndag 15 juli 2012

Matresa!

Ja igår lät jag cykeln stå kvar i cykelstället för att få en dag utan träning och låta kropp/knopp vila lite. Så det blev en matresa på Österlen.
Det började med en skön lunch på ett väldigt fint ställe. Kafferosteriet på Österlen tror jag det hette. Där blev det en vedugnsbakad pizza, kaffe och inköp av kaffe rostat på samma ställe. Efter detta stopp bar det av till Kivik där det inhandlades lite äpplejuice och 4 par jeans på ett outlet. Inte varje dag man köper jeans som kostat 1500 kr för 98 kr :)
När detta var inhandlat så rullade vi till ett bageri för att köpa med oss ett bröd hem och där lyckades jag  även få i mig en espresso.
Nästa stopp blev sen Simrishamn där det blev en liten Italiensk glass, kaffe och San Pellegrino vatten. (förlåt Thell) Sen vandrade vi runt lite i Simrishamn innan dagen avslutades med god middag på Ystad Bryggeriets uteservering.
Matresa kanske var fel namn för jag tror det dracks mer kaffe än vad det käkades. Men otroligt skönt att bara koppla av en dag.
Idag (söndag) så har jag också tagit det lugnt för få ytterligare en dags återhämtning för kroppen. Men i morgon så åker cykelbyxorna på och med siktet inställt på andra halvan av säsongen och framförallt mot nästa helgs tävlingar i Malmö. Känner mig stark så det kommer blir en rolig andra halva av säsongen.

Ciao

fredag 13 juli 2012

Frankrike-La Marmotte!

Som lovat så kommer har ett par rader om loppet i Frankrike. Det var Grand Fondo La Marmotte som skulle köras över 175 km och 5000 höjdmeter.
Bergen som skulle passeras var klassikerna Col du Glandon, Col du Telegraph, Col du Galibier och Alpe d´huez.
Rullade till start 06.20 och 07.00 gick starten. I samma stund som vi anlände till dagens första klättring så kom jag fram till täten av klungan och kunde med "enkelhet" sitta kvar där när vi klättrade mot toppen. Det blev ett par attacker men inget allvarligt. Med ett par km till toppen var vi ca 40 man kvar i tätgruppen och väl på toppen av Col du Glandon så var vi ca 25 man kvar. Benen kändes lätta men vad gör det när en halv farlig utförskörning väntade.
Efter ca 2-3 km utför så la sig 2 man framför mig och jag kastade mig på bromsarna för att inte gå samma öde tillmötes. Tyvärr gjorde detta att jag tappade kontakten med gruppen framför och såg hur racet gled ur min hand. Hade man kunnat köra utför så hade man bara kastat sig nerför men tyvärr har jag en del kvar att lära i utförskörningarna.
Kom ensam och körde på för att försöka minska tidstappet så mycket så möjligt. Väl nere på slätan så samlades det upp lite och vi blev en grupp som försökte ta upp jakten på täten. När vi väl kom till Telegraph så tryckte jag på rejält för att försöka ansluta men utan att lyckas. Vi blev 3 man som hjälptes åt  men vi tappade hela tiden på täten. 
Uppför Galibier så var benen lite stela men jag och min franska vän jobbade på bra och hämtade in lite folk som hade fått släppa från täten. På toppen kastade vi oss utför men här satte jag mig längst bak och kunde följa med utför. Som tur var så kollade jag inte på hastighetsmätaren just då men efteråt såg jag att vi hade varit uppe i närmre 100 km/h.
Kom på mig själv sittandes och käka bars utför vilket jag inte brukar göra i utförskörningarna. Men man ska lära sig någon gång. Sista berget som skulle köras var super klassiska Alpe d´huez. Ganska snabbt i stigningen var vi 3 man som hjälptes åt men först fick en släppa och mot slutet så fick även jag släppa. Men som tur var så hade vi bara ett par 100 meter till mål då. Kan säga att det gjorde ont i precis hela kroppen sista biten uppför alpe d´huez. 
När jag väl kom i mål var jag otroligt besviken att jag inte kunde sitta med täten utför Glandon och köra om dom riktigt fina placeringarna. Nu kom jag över mållinjen som 16:onde man.
Måste verkligen bli bättre utför, det kan inte vara så att man sitter med friska ben uppför men får släppa utför pga av feghet.
Men som helhet var det ett FANTASTISKT lopp som passar en skånsk bergsget som mig. Det är i runda slängar 8000 cyklister som ställer sig på startlinjen och se alla dessa kämpa sig över bergen är otroligt.

Får tacka för väldigt fina dagar i Frankrike. 
Jag skulle ha kört etapploppet U6 dagars denna veckan men tyvärr så fick vi lite problem på vägen hem  som gjorde det omöjligt att komma till start. Men det har gjort att jag har kunnat finslipa på formen och kan få en lugnare helg. Så allt ont har något gott med sig.

Det blev ett långt inlägg men hoppas att där stod något intressant. Nu blir det sängen och imorgon en sovmorgon. Den första sen jag vet inte när.

Ciao

torsdag 12 juli 2012

För sent!

Ja så klart kom jag på allt för sent att jag skulle skriva en liten berättelse om loppet nere i Frankrike. Så det får bli i morgon istället.

Körde ett fint distanspass idag i varierande väder. Sol, mulet, regn, sol, regn ja ni förstår säkert vilket typ av väder det var. Svensk sommar helt enkelt.

Imorgon bittig/förmiddag blir det korta hårda intervaller och ett inlägg om La Marmotte.

Ciao

onsdag 11 juli 2012

Dåligt med inlägg!

Ja det har varit otroligt dåligt med inlägga här den senaste tiden. Men det har hänt en hel del. Får skriva om det i morgon för klockan har blivit ett par min för sent nu.

Men då handlar inlägget om Frankrike, kaffe, andra halvan av säsongen samt lite annat roligt.

God Natt

måndag 2 juli 2012

Lugn dag!

Ja det blev en lugn tur idag efter helgens tävlingar. Benen känns bra förutom att jag har fått ordentligt ont i baksidan av vänster knä. Hoppas att det bara är något tillfälligt.

Så här skrev en Svensk sida om helgens seger:

http://www.cyclesport.se/?newsid=15511&kategori=Senaste


Ciao

söndag 1 juli 2012

Succé helg!

Ja vilken helg detta har varit. Succé är nog ett bra ord att sammanfatta den med. Vi börjar med gårdagen (Lördag).
Stora delar av laget ställde till start utanför Hilleröd i Danmark och det blev kört från start. Det gick iväg en grupp på 5 man och av dom 5 hade vi 3 man med. Så vi var otroligt nöjda med situationen och jobbade fint i klungan för att det skulle förbli så. Det slutade med att våra 3 män i täten kunde rulla över linjen med armarna i skyn och plocka alla 3 podieplatserna. Inte nog med det så tog vi även hand om plats 5 och 6. Där jag blev 6:a men vilken otrolig laginsatts idag. Riktigt roligt att tävla med dessa killarna.
Så här glad blir man över placringarna 1,2,3,5 och 6!


Idag (Söndag) så ställde jag upp ensam från laget i IK Vincos lopp utanför Ystad. Jag kände ganska att min fina form från SM sitter kvar. Det blev ett hårt lopp och det slutade med att jag kom iväg med Joakim Åleheim från Team Trek ute på näst sista varvet. Dom sista 3 km var som ett banlopp där vi nästan stod stilla och tittade på varandra. Med 500-600 m kvar så öppnade Åleheim upp spurten men jag var på min vakt och kunde snabbt ta hjul. Jag lyckades ta mig förbi dom sista metrarna och årets första vinst var i hamn. Riktigt skönt att få göra det framför familj och vänner som var på plats.
Inte världens bästa bild men en bild!

Nu blir det middag och sen ska jag se när Italien blir Europamästare.
Ciao