fredag 30 januari 2015

30 underbart men kort!

Tänk att man kan bli så otroligt trött av att göra 5 st 30 sek intervaller. Innan varje gång man kör det så tänker man hur hårt kan det bli?
När man väl är klar så vill man aldrig mer göra om det. Men nästa torsdag så gör man det igen :)

Tyvärr kom vi hem lite sent annars skulle jag hängt med en kompis ner till Hollywood där han jobbar som fotograf. Där kommer förhoppningsvis fler chanser att komma ner där.

Morgon åker vi ner till San Diego för att slippa köra hela vägen när där på Lördag. Tävlingen startar på runt 1000 möh om jag inte minns helt fel. Så det kommer förmodligen bli en hård historia :)

Lite bilder från dagens träning:

Det är hårt med intervaller!





torsdag 29 januari 2015

Apple land!

Ja tyvärr la min dator av häromdagen men som tur är så befinner jag ju mig i Apple land så det gick som tur var ganska smärtfritt att fixa till datorn. Nu 58 dollar och några dagar senare så kan jag klinka på tangenterna igen med all information på datan i behåll. Men nog om min data nu.

Det har varit långa dagar i sadeln sedan helgens tävlingar, ja kanske inte i måndags då det som vanligt bjöds på en fika rundan. Men igår var det en bra träning i bergen på runt 4 h och idag blev det 6.15 med nästa 3000 höjdmeter när man sammanställer det hela.
Det känns bra så hoppas att tävlingarna nere i San Diego kan ge några bra resultat. imorgon väntar en lite kortare träning men med några korta hårda intervaller.

Hemma kör jag runt med SRM wattmätare men innan jag stack hit så införskaffade jag mig en Stages och nu har jag kommit över ett par Garmin Vector pedaler som jag ska testa ett par veckor framöver. Innan jag började köra med SRM så körde jag med Powertap hjul. Så när jag har testat Garmin pedalerna så lovar jag att ge min syn på dom olika wattmätarna, wattbög som man är :)

Nu börjar klockan bli mycket här borta och dagens strapatser i bergen börjar sätta sina spår.

Ciao

måndag 26 januari 2015

Säsongspremiär!

Ja då var säsongspremiären avklarad för 2015 och det var med blandande känslor jag kollar tillbaka på denna helgen. I går var det dags för ett linjelopp utanför Santa Barbara. Vi skulle köra 140 km fördelat på 6 varv ute på landsbygden. Banan var inte speciellt hård men kunde märka att jag inte riktigt hade anpassat mig till tidskillnaden. Det var inte ett helt kasst lopp men ville vara med och fajtas om dom riktigt fina placeringarna. Men hoppas det kommer nästa helg i San Diego.

Idag var det dags för ett Crit som man så fint kallar GP här bort. Vi sov på ett fint hotell som var beläget precis vid stranden i Santa Barbara så det var inte helt fel att vakna upp där där för att rulla ca 1.5 h på förmiddagen. Om någon undrar så innehåll rundan givetvis ett kaffestopp :)
På dagens GP var mitt mål att försöka köra så offensivt det bara gick och det lyckades jag bra med. Kroppen svarade på ett helt annat sätt efter ytterligare en natts god sömn. Lyckades få en hel del respekt under dagens race. Med 20 varv kvar så kom jag iväg i en 4 manna grupp som lyckades jobba bra tillsammans men tyvärr höll det inte hela vägen till mål.
Vi hade lite olika syn på dagens tävling inom laget efteråt så där delades ut en del hårda ord. De flesta kom från min mun men någon måste lära dessa amerikaner köra som ett lag :)

Nu väntar en god natts sömn och morgon blir det bara lättare träning. Här är några bilder från idag.


torsdag 22 januari 2015

Framme!

Nu är man på plats i USA närmare sagt i Canyon Country och Santa Clarita. Resan gick bra även om den var lite seg ett tag när vi flög över Grönland. Det som var imponerade var att American Airlines hade wifi under hela resan. Så resan blev något mindre plågsam när man kunde sitta och surfa hela resan.
När jag väl kom fram så var det mexikansk middag innan jag stupade rakt ner i sängen och sov 12 h i sträck. Det kommer väl ta ett par dagar till innan man är inne i tiden här.

Var ute och testade nya cykeln igår under en 2 h lugn runda. den känns känns bra men är väldigt nervös framtid. Geometrin är något kortare än de cyklarna jag kört på tidigare. Zipp styret och tappen gör det inte mindre styvt precis.
Men ska nog kunna köra snabbt på denna cykeln om ett par dagar. Nu väntar 3 h i bergen hade jag tänkt så man kan lära sig cykeln lite framför allt utför.

här kommer lite bilder från resan och första turen här:



tisdag 20 januari 2015

Upp upp och iväg!

Efter en tidigt morgon så sitter man nu och väntar på planet som ska ta mig till London. I London blir det 3 h väntan innan planet lyfter mot LA och Santa Clarita som förorten som jag ska bo på heter.

Det ska bli ett spännande äventyr även denna gången. Ser fram emot att sätta nummerlappen på ryggen och bara de cykeln allt vad den tål.

Hörs på andra sidan havet.
Ciao

torsdag 15 januari 2015

Regn och intervju!

Det var längesedan det var sådant skitväder som det har varit dom senaste veckorna och dagarna. Den senaste tiden har det blivit många pass inomhus. Men har givetvis varit ute i skitvädret också. Igår fick man uppleva snö,regn,hagel och vind på en och samma gång. Det är en otroligt vacker kombination.

Igår kom även Trelleborgs allehanda och gjorde en intervju angående trippen över till USA. Då man måste betala för att läsa intervjun så har jag gjort en skärmdump. Hoppas det går att läsa:





lördag 10 januari 2015

Förlåt och snart tävling!

Ja det är en skandal att jag inte skrivit något på en hel vecka och det ber jag givetvis om ursäkt för.

Träningen i veckan jag rullat på bra och jag har fått många bra timmars träning i kroppen. När jag igår avslutade mitt styrkepass så avslutade jag också grundträningen eller uppbyggnadsträningen. Nu gäller det att få lite hårdhet och fart i kroppen då det endast är 2 veckor tills man står med nummerlappen på ryggen.
Det låter kanske lite underligt men har valt att ha 2 dagars ledighet från träningen. Dels för att det är ett stort kalas ikväll i Stockholm men också för att koppla bort cyklingen från huvudet ett tag så man är fräsch i huvudet när tävlingarna börjar.

Jag satt och kollade på en dokumentär om gen manipulerad mat. GMO som det så fint heter på amerikanska iallafall. Att det inte är bra att äta GMO kan man nog ganska lätt förstå. Men det var inte de som var mest intressant utan, det var diskussionen om svält kontra överätandet i dom "rika" länderna. Företagen som håller på med GMO menar att världen måste ha snabb och effektiv odling av mat annars blir svälten ännu mer utbredd. Men då intervjuade dom en man som var på den ekologiska sidan och han sa, att hade vi i dom "rika" länderna ätit vad vi behöver i kcal mängd varje dag så skulle där bli en himla massa mat över till svältdrabbade länder.
vi i dom rika länderna sätter i oss ungefär ca 3100-3800 kcal per person och dag. USA toppar så klart med 3770 kcal per person och dag.
Här är listan:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_food_energy_intake
Det är inte konstigt att ohälsa och övervikt växer sig större och större. Det kan man fördjupa sig i hur länge som helst och det är hur intressant som helst också. Men använder man snut förnuft så kommer man långt.

Ciao

måndag 5 januari 2015

Bana!

Det har blivit mycket träning de senaste dagarna så idag var det dags för en vilodag. Riktigt skönt när man har gjort sig förtjänt av den.
Igår var vi inne på Ballerup´s arena och körde velodromen. Det var på tok för längesedan jag körde runt runt. Det är fantastiskt roligt att köra runt där. Körde på onsdag morgonen för ett par år sedan men nu har det inte blivit så mycket bana.
Men det kanske det kan bli ändring på till hösten. Det har planterats ett litet frö i mitt huvud om att kanske köra lite mer bana till hösten.

Imorgon väntar ytterligare ett distanspass och det är även bara 2 veckor kvar tills avresa till staterna :)

Tänkte skriva lite om vårt sjuka sätt att se på mat, men det tar vi i morgon.

Ciao