söndag 26 februari 2017

Lyssna på kroppen och bra med träning!

Ja det var tyvärr ett bra tag sedan jag skrev här på blogg. Kan lugnt säga att det har gått i 200 sedan sist jag skrev här. Så idag är det en ren slappe dag, ingen träning utan bara massa lek med lillen.
Ibland glömmer man bort att lyssna på kroppen utan bara kör på. Det har varit väldigt mycket en tid nu och jag lyckades dra i handbromsen innan det började gå illa. Har en bra förmåga att kunna koppla bort problem när jag tränar och kunna fokusera på träningen. Det ett bra andrum och man mår betydligt bättre efter träningen. Har även fått en trygghet att låta kroppen styra. När man har jobb, familj och gör en seriös satsning så gäller det att lyssna på både kropp, knopp och sambo J

Har lyckats knyta ett par nya samarbetspartners inför framtiden. Dessa kommer jag att presentera under veckan som kommer.
Lite planering inför framtiden!

Träningen har rullat på otroligt bra och igår blev det 5.10 ute i ett fantastiskt väder. Cykelbenen börjar vakna till liv trots att det har blivit betydligt mindre cykelträning än vad det har varit tidigare år.
I veckan körde jag 2x20 min och höll kontrollerat 340 i snittwatt. Brukar inte kunna trycka ut så mycket watt när jag sitter med cykeln på trainern men tyckte intervallerna gav bra svar.
Behöver ju inte kunna trycka några våldsamma watt nuförtiden. Utan jag ska kunna hålla bra watt under VÄLDIGT lång tid på en tempocykel. Det blir den stora utmaningen när det gäller cyklingen på en ironman.

Lite vatten!

Fantastisk dag!
Nu ska jag baka semlor, fick något konstigt sug efter semlor i morse.




Ciao

fredag 10 februari 2017

Tävlingar 2017!

Tyckte att jag hade gott om tid i morse och tog det så lugnt man kan med en 2 åring springandes runt benen. Men som alltid annars så blev det akut tidsbrist idag också. Men fick gjort 2 bra pass på morgonen/förmiddagen.

Först blev det intervaller på löpbandet. Vet ju inte riktigt vilka farter jag ska hålla än men körde 10x400 på 3.35-3.45 tempo som kändes helt ok. Körde 15 min crosstrainer och 3 km på löpbandet innan jag körde igång och 3 km väldigt lätt efteråt. Det verkar som om foten vill hålla vilket är otroligt skönt.
Efter så drog jag direkt ner till badhuset för att köra ett simpass med inriktning på fart. Körde 20x100 1-5 4 ggr. Det kan ha varit så att sista var precis under minuten nerifrån eller så var den precis på 1.00.00.

Sitter på jobb nu och det som håller mig vid liv är mitt italienska kaffe från illy. Ska inte klaga alls men ibland är det hårt att både satsa ordentligt och jobb. Men som sagt ska inte klaga då jag älskar det och har själv valt det.

Jo så var det här med vilka tävlingar jag kommer köra under året. Jag har kollat på tävlingar som har en hård cykling. Där finns ingen anledning för mig att trampa runt i Köpenhamn eller i Kalmar där banorna är pannkakasplatta. Därför har jag riktat min blick söder ut.
Som det ser ut idag så kommer jag köra en halv ironman (70.3) på Mallorca, en full Ironman på österrike i juli och håller kroppen så en full igen i italien i slutet av september.
Där emellan så kommer jag köra någon tävlingar här i Sverige, bland annat Trelleborgs egen tävling som är en sprint tävling. Kommer även dra på mig nummerlappar på ryggen och köra lite cykeltävlingar på Själland eller i Sverige när det passar.
Givetvis ställer jag mig alltid på startlinjen för att göra mitt bästa men inser att min cykelform inte är samma som i fjol så att köra om resultat är för mycket att begära. Kommer köra för att få riktig hårdhet när det gäller cyklingen. Den bästa träningen är att tävla.

Förhoppningsvis är jag en av de till vänster i bilden under 2017!
Även idag fick en nya glad kund med sig ett par Boyd hjul hem. Denna gång så blev det ett par Boyd 60 mm hjul som rullades ut från Visom.
Snygga hjul som rullades ut idag!

Nej nu får det räcka för idag. Ska orka att köra minst 5 h på cykeln imorgon.


Ciao

torsdag 9 februari 2017

Snö är roligt men kallt.

Innan jag skriver om dagens träning så får det bli ett par rader om gårdagens träning. Tanken på onsdagar framöver är att köra intervaller på tempocykeln och sen springa lite på det. Så igår blev det 2x20 min dock inte på tempocykeln. Detta var första riktiga intervallpasset på hemmaplan i år och första passet på balkongen. Hade glömt hur satans lång tid 20 minuter är när man sitter med smärta i benen, hög puls och svetten sprutar. Tejpar för tiden på min wattmätare för att slippa se hur sekunderna saktar tickar förbi.
Igår sa min känsla att jag hade kört 17-18 minuter på första intervallen så jag lyfte tejpen och där stod det 12.30. Det om något var psykologisk träning men det gick det också.
Vill man att vardagen ska gå långsammare så köp en trainer och kör 20 min intervaller.

Idag stod där 4 h distans på schemat så det var bara att klä på sig kläderna och ge sig ut. Kan villigt erkänna att det var satans kallt (-6 grader och vind) men det är roligt att sladda runt på snön. Men av de 4 timmarna som skulle avverkas så blev det "bara" 3 h ute. När jag väl kom hem så hoppade jag upp på trainern och körde 45 min. Så det blev inte 4 h men nästan iallafall.




Fina vägar trots allt.

Sen blev det lite vitare vägar.

Snygga hjul.
Efter träningen idag så fick jag äran att göra klart ett par Boyd 44mm clincher hjul klarar för leverans. En lyckligt kund kommer bli snabb och snygg vid sommarens cykeltillställningar. Roligt att arbeta med produkter av hög kvalité.


Har lovat att skriva om mina tävlingar men valde att skriva lite om snöcykling istället så det inlägget får komma längre fram, Kanske tom imorgon.

Ciao

tisdag 7 februari 2017

Mycket simning och lite löpning!

Man kan inte göra ett skit åt vädret så det är bara acceptera läget när snön började att fall igår. Så träningen har blivit lite justerad idag och som väderprognosen ser ut framöver så kommer fler justeringar.
Löpningen går framåt, igår blev det 14 km i skönt distanstempo och lite skön simning på kvällen. Idag var planen att köra lite distans på cykeln men snön och vinden gjorde att bassängen fick ett besök idag också.
Det blev 3400 m men körde en lite hårdare serie på 10x100 med start 1.45. Målet var att alla skulle vara under 1.10 med skön känsla. Men det blev betydligt bättre. Kunde ligga mellan 1.05-1.07 på alla hundringarna med relativt bra teknik. Nu på kvällen så joggade jag en kortare runda hem från jobb i snön.
Det blir en hel del simning just nu och där finns en tanke med det. Att komma upp snabbt från vattnet tror kan ha en stor påverkan på resten av tävlingarna jag ska köra.


Det blir tyvärr inte något längre inlägg idag då sängen kallar. Blir ett längre inlägg imorgon om vilka tävlingar jag har funderingar på att köra och varför. Några bilder kan jag bjuda på innan jag somnar.

Det dåliga vädret idag gjorde att det blev lite mer tid för lek på morgonen.

Nya rutiner.

söndag 5 februari 2017

Simning och se över lagarna.

Då var det söndag igen och under en tid framöver så kommer detta att vara min vilodag. Riktigt skönt att ha en hel dag att ta det lugnt på utan att tänka på träning eller jobb.
Eller lite jobb blir det allt då jag tycker det är otroligt roligt med cykelprylar och cyklar.
Det har varit en otroligt bra vecka med träning som avslutades igår med nästan 6 h på cykeln i dimman. Det var nästa otäckt ibland. Därför valde jag lite mindre vägar sista biten hem.
Trott eller ej så fick jag in 4 st löppass under veckan också. Det har aldrig hänt förr och jag har aldrig haft så tunga ben en vecka heller. Har mer eller mindre gått sämre än min 91 årig farfar hela veckan. Men det ska väl lossna det också. Som tur är så känns det inte fullt så jävligt när jag cyklar.



Skönt med en lugn bassäng.

Bloks räddade mig igår!


Fick en bra träningsförmiddag i fredag med lättare intervaller på 4.10 tempo och sen ett ORDENTLIGT simpass med en massa fart.

Huvudserien var:
8x100 1-4 x2 (målet var 1.20-1.15-1.10 och 1.05 med start 1.45)
Verkligeheten blev 1.17-1.12-1.07-1.01. Så simningen börjar ta sig.
12x50 2 hårt 1 max x4
8x50 1-4 x2
4x50 1-4

Mellan varje uppsättning så var det 100 bad för att få så bra kvalité på det hela. Men jag kan lova er att jag var trött när jag satte handen i kaklet sista gången. FY FAN J

För 2 år sedan så skrev jag ett längre inlägg om pappas assistenter och att han inte skulle få behålla dessa. Nu i veckan var det dags för ett nytt möte för att omförhandla hans assistans. Om det var helt hål i huvudet förra gången så fungerade det förvånansvärt bra denna gång. Det var tom så att handläggaren lyssnade på förslag.
Jag vet inte om hela rättsprocessen från förra gången satt färskt in minnet hos handläggaren men jag var positivt överraskad över agerandet denna gången.
Men samtidigt så läser man om mindre barn med livshotade sjukdomar/skador som får sin assistans indragen. När jag hör detta så blir jag så enormt förbannad och besviken. Inte nog med att föräldrarna ska kämpa med sitt barns sjukdom. Samtidigt så ska de också utkämpa en enormt tidskrävande och energi krävande kamp mot högre makter.
Jag tycker ingen ska behöva utkämpa en sådan kamp när ens familj redan är pressad och lever under enorm press.
Jag hoppas verkligen att man ser över lagar och regler så det blir färre kamper om något för mig är självklart.

Nu väntar en god natts sömn innan löparskorna snöras på i morgon bittig för ett längre distanspass löpning.

Ciao