lördag 18 mars 2017

Hur dum får man vara?

Planen idag var att få 5 h + ute på cykeln men snöblandat regn fick mig till att planera om lite i dagens övningar. Istället för att dra på sig cykelskorna så packades badbyxorna i väskan och turen gick till badhuset.

Väl där så blev det ett bra pass som jag kom på i bilen på vägen ner. I min otroliga fantasi så kom jag på följande:

400 valfritt
2x100 medley
8x50 teknikövningar
8x25 (1-4)x2

Sen blev det 50 min i sträck för att vänja mig vid att plöja meter. Vet inte riktigt hur långt det blev då jag tappade räkningen x antal gången. Inte lätt att hålla räkningen i en 25 meters bassäng. Var det 1050 eller 1100 eller 1150? Men kan tänka mig att det blev 3700-3800 meter. Simmade utan att pressa mig speciellt mycket idag, men tänkte testa simma 50 min igen längre fram och då trycka på lite. Det kommer göra ont så in i bomben då den dagen kommer. För kan ärligt säga att det var jobbigt att simma 50 min idag. Men är man dum så är man :)

Det hela avslutades med 200-150-100-50 ben.

Totalt: 5400-5500

Ibland är ensamheten skön!

När jag kom hem drog jag på mig cykelkläderna och tog en kortare runda i skitvädret. När jag väl kom hem så kom givetvis solen fram och skrattade mig rakt i ansiktet. Så trots det dåliga vädret idag så blev det en bra träningsdag.

Regnet var inte lika skönt!
Efter träningen så väntade Milano-Sanremo på tv. Enligt mig så är det en av de coolaste tävlingarna på året. SATAN vad de kör både uppför men sen även utför. Hade inte suttit med många meter utför där kan jag lova. Ja inte uppför heller för den delen :)


Imorgon väntar total vila och dop. Har fått äran att bli gudfar åt Kajsas systerdotter.

Nu väntar soffan.

Ciao

måndag 13 mars 2017

Trött, TTT och sponsorjakt!

Var jag trött i fredags så är jag minst lika trött nu:) Det har blivit 3 riktigt hårda dagar med träning. Fick det till 14 h träning från fredag till söndag med några pass med riktigt hög intensitet.
Meningen är att jag ska ligga och simma just nu men kroppen ville något helt annat. Så får pressa in det förlorade passet senare i veckan.
Både lördag och söndag blev det 5h + på cykeln och igår blev det med en kortare löprunda direkt efter avslutat cykelpass.
Nu tror ni säkert att jag har vilat helt idag men så väl är det så klart inte. Sprang 15 km i morse och det var ett tag sedan jag sprang utan någon större smärta i foten. Så håller alla tummar och tår att det förblir så framöver också. Blir stort fokus på alla övningar jag har fått för att stärka fötterna framöver.

Vacker utsikt på lördagens träning!

För er som inte följer mig på Instagram så kan jag meddela att jag kommer representera Team Trelleborg Triathlon under 2017.
Team Trelleborg Triathlon!

Känns otroligt roligt att kunna representera en klubb från Trelleborg. Jag är trots allt en Trelleborgspåg.
Saker och ting börjar ta form ordentligt. Snart kan jag även lägga upp en bild på mitt monster till cykel.
Det jag jagar för fullt nu är en riktigt bra våtdräkt. Så är det någon som har bra tips så är ni hjärtligt välkomna med detta.
Är även på jakt efter fler som vill stötta mitt projekt framöver. Jag har en del olika lösningar hur man kan stötta min satsning. Så är där någon som har bra kontakter så tveka inte att skicka dessa till mig. 

Nu väntar en lugn kväll i soffan samt en god natts söm innan morgondagens bravader tar vid.


Ciao

fredag 10 mars 2017

Trötthet, NW och HideMyBell!

När klockan slår 17-18 på fredagen så kan man märka att tröttheten smyger sig på och idag var det värre än vanligt tyckte jag. En vecka med mycket möte, resor och trots detta bra med träning. Så när jag skriver detta så kan jag märka att John blund inte är allt för långt borta.

Dagens träning har inte gjort det bättre i alla fall. Har åter igen fått lite problem med högerfoten så vågade inte köra mina löpintervaller ute idag så besökte gymmet istället. Så det blev en rejäl omgång på crosstrainern följt av en omgång på löpbandet. De hårda intervallerna på crosstrainern och lite lugnare löpning på löpbandet.
Efter detta så begav jag mig till badhuset för att simma lite. Dagens huvudserie var 10x200 och kunde märka att kroppen var lite sliten efter intervallerna på gymmet.  Blev trots allt 4000 m i den ensamma bassängen.

Som jag skrev i förra inlägget så var jag nere hos Northwave i italien i början på veckan. Northwave är väl mest kända för sina cykelskor och därefter sina kläder. Det är fantastiskt att se att man står och gör sina toppskor för hand 2017. Det är ingen maskin som massproducerar skor utan en enorm kunskap som avgör om skon är bra nog till försäljning eller inte.
Men så klart så produceras deras billigare skor i öst för att kunna vara med att konkurrera mot konkurrenterna.
Deras kläder är inte Assos eller några andra high end märken. Men det är kläder av hög kvalité och till bra pengar. Du får helt enkelt mycket kläder för pengarna.

Varför var jag då nere i Italien?
Jo det är så att jag framöver kommer att vara Northwaves agent för den Svenska marknaden. Jag ska se över hur jag kan utveckla NW i Sverige samt hjälpa butiker runt om i Sverige hur det kan få snurr på sin försäljning när det gäller NW. Det ska bli riktigt spännande.


Mitt kontor Måndag och Tisdag!
Där ligger enorm kundskap bakom varje par NW Extrem RR

I veckan kom även den nya tidningen från Bicycling ut och där är en fin liten artikel om HideMyBell. Så man har haft att göra denna veckan om man säger så.

Köp din egna Bicycling och läs om HideMyBell!

Nu väntar sängen innan det blir 4-5 timmar på cykeln i morgon med 30 min löpning efteråt.




Ciao

tisdag 7 mars 2017

Italien, löpning och nya skor!

Det var ett litet tag sedan jag skrev här sist men nu är det dags igen. Skrev i förra inlägget att där var lite för mycket på gång. Det har lugnat ner sig lite men tycker fortfarande att bollen rullar något för snabbt. Sitter i skrivande stund nere i Italien närmare bestämt Venedig där jag har haft möte med NW inför framtiden. Jag kommer köra runt i deras kläder och skor framöver samtidigt som jag kommer vara deras agent/kontaktperson i Sverige. Så det är ett spännande samarbete som startades här nere igår. Tyvärr har jag inte hunnit njuta så mycket av italien mer än kaffet och maten. Igår var det möte och information mellan 9 på morgonen till 9 på kvällen.
Detta avtalet kommer förhoppningsvis ge mig lite mer ro i själen framöver.

Där kommer en mer utförlig text om Northwave i veckan och lite bättre förklaring om deras produkter.

Men vi backar tillbaka bandet tills i lördag. Då tog jag ut min ”vår” cykel för första gången och på denna så hade jag monterat ett par Boyd Altamont aluminium hjul. Redan efter ett par tramptag blev jag överraskad över stabiliteten i hjulen samt över styvheten. Det hör inte till vanligheterna att aluminium hjul är så pass styva som dessa var. Det lite högre ekerantalet (28/32) gjorde sitt.
Detta är ett par perfekta allround hjul för dig som bara vill ha ett par hjul. Fälgens bredd gör att 25mm däck kommer bättre till sin rätt och det är otroligt bekvämt att köra runt på hjulen. Vill man köra lite grusvägar så sitter ett par 28mm däck som handen i handsken och man behöver inte vara orolig att hjulen inte tål den tuffa behandligen.

Är där någon som är sugna på att testa hjulen så är det bara att svänga förbi Visom så löser vi detta.



Boyd Altamont hjul!

Skön tur på morgonen i lite mer kuperad terräng än hemma!

NW Extreme RR skor.


Nu väntar flyget hem och imorgon är det vardag igen med lite intervaller på löpbandet, lite simning och dagen avslutas med en spännande triathlon kväll på Visom.

Ciao