onsdag 12 maj 2010

Om MigVem är Patrik Ericsson?

Jag är född och uppvuxen i Trelleborg i en riktig idrottsfamilj. Där jag växte upp med Mamma och Pappa som båda trampat i landslaget. Har även en lillebror och lillasyster. 
Jag började min idrottskarriär med att testa på olika idrotter som jag var ototalt talanglös på. Så som fotboll och ishockey. Fick nöta en massa bänk där vill jag lova. Men så började jag lära mig simma och fann snabbt ut att jag var något bättre på att simma än att jaga en boll. 
Simningen flöt på och jag har x antal guld på USM och x antal SM medaljer på junior sidan. Lyckades även att slå ett Svenskt junior rekord i lagkapp. En riktigt rolig tid i mitt idrottsliv. 
När vi hade uppehåll från simningen på sommaren så cyklade jag lite för skojs skull och lyckades med att vinna 3 USM guld men trots detta ville jag inte släppa simningen med alla kompisar jag hade där. Jo en gång nämde jag att jag ville cykla istället för att simma och då fick jag följande tips av pappa:
Vill du cykla så kan du göra det senare i ditt liv och då kommer du få cykla tror mig. Oj vad rätt han fick.
Tyvärr så tar oftast simmares karriärer snabbt slut och så även min. Vid 19 års ålder så var badbyxorna på hyllan i samband med att pappa blev sjuk. Pappas sjukdom fick mig att ta ut cykeln och trampa lite. Siktade in mig på att bli den yngsta i Sverige som genomfört en Järnman (ironman distans) och det blev jag. Att ha detta som mål fick mig att tänka på något annat än pappas sjukdom. Samtidigt som jag tränade till järnmannen så körde jag en del cykeltävlingar med små framgångar som fick mig att tänka efter. 
Kan jag bli bra på att cykla?
Jag valde att ta reda på hur bra jag kan på att cykla och det håller jag fortfarande på med. Nu tränar jag mer än någonsin och har en fantastiskt tid. Mycket tack vare människorna jag har runt mig. 
Tack vare idrotten så har jag fått uppleva mer än jag hade kunnat drömma om och den har även räddat en vid jobbiga tider.
Vill tacka alla som stötar mig på alla möjliga sätt.


Snabbfakta:

Född: 1986
Längd: 177
Vikt: 63-65 kg
Bor: Trelleborg
Dricker: Kaffe och ibland ett gott vin.
Äter: Helst italienskt
Tränar: Ja det händer


Lag 2012:


Team J Jensen/Sandstöd Salg & Event 
(CK Ringen i Sverige vid mästerskap)


Tidigare lag:


2011- Bornholm Pro cycling/Gruppo Lupi
2010- Gruppo Lupi/ CK Ringen
2009- CK Ringen
2008- CK Ringen

Mer ingående om mig får ni veta om ni väljer mig här på bloggen. Det kommer bli mycket mer än bara cykling.


Ciao