fredag 27 februari 2015

Chico Stage Race och topp 3 trafikländerna!

Då sitter man på ett nytt hotellrum men denna gången i Chico´s utkant. Har precis varit ute och rullat lite på banorna här omkring och det är lika platt som hemma i Skåne. Men det blåste ganska bra idag så vi hoppas det gör det på Lördag också så vi kan köra lite kantvindskörning med amerikanerna :)
Men det är ett otroligt vackert område häromkring Chico.

Som jag skrev igår så startar det hela med ett 120 min långt GP lopp på en racerbana i närheten. Vet inte alls hur den ser ut men förväntar mig att det hela kommer avgöras i en klungspurt. Men 120 min GP är lång tid så det kan hända att någon får gå iväg mot slutet och där är min chans för ett bra resultat imorgon.
Såg startlistan precis och vi är nästan 200 man till start, så det blir roligt att få köra i ett så pass stort startfält. Men tror även att det kommer bli otroligt nervöst i fältet då många inte är vana vid stora startfält. De flesta amerikanska Continental teamen kommer vara på startlinjen. Bland annat fjolårets vinnare av Vueltan Chris Horner. Så det är ett starkt startfält.

Detta är min sista tävlingshelg i USA för denna gången innan det bär av hemåt på Måndag för ännu större uppgifter. Vad dom större uppgifter är kommer i ett inlägg längre fram. Tiden går så otroligt fort att man nästa blir lite rädd, jag landade ju precis på LAX.

Jo som cyklist får man "tyvärr" möjligheten att åka extremt mycket bil vart man än är i världen. Så jag tänkte gör en topp 3 lista över värsta bilförarklimatet av de länderna jag än så länge besökt.

På första plats kommer ohotat Azerbaijan. Där kan man göra vad F&N som helst. Där finns ingen som helst respekt för någon annan i trafiken. På motorvägarna kan man svänga vänster från den snabbaste vägbanan, genom en liten öppning dom delar på motorvägen från andra sidan för att sen korsa 3 körfiler för att komma dit man vill. Hastighetsbegränsning är bara en lätt rekommendation.
Trodde jag skulle dö både 1,2 och 3 ggr i trafiken där borta. Vi hade en personlig chaufför under hela tiden vi var där bort och tävlade. Så vi frågade varför han gjorde omkörningar när där kom mötande trafik och vi fick till svar att han visste hur man körde bil. Ett annat bra ställe att köra bil på var gångbanorna om där var kö på den vanliga vägen. Hade man en tillräckligt stor bil så körde man bara upp på trottoaren och tog gångbanan.
Så med andra ord var trafiken helt värdelös och livsfarlig i Azerbaijan.

På andra plats kommer Turkiet. Det är lite samma sak där folk skiter fullkomligt i varandra och alla ska fram till vilket pris som helst. Hastighetsbegränsningar är också något som är bra att ha men inte följa allt för mycket.
Men där är ändå ljusår mellan Turkiet och Azerbaijan.

På tredje plats tätt bakom Turkiet så kommer USA. När man ska ta körkort så svarar man på ett gäng frågor och kör ett varv runt kvarteret sen är körkortet ditt. Du behöver inte vara speciellt gammal heller, har du fyllt 16 år så är det bara att "hämta" ut ditt körkort.
Man håller hastigheten ganska bra men på motorvägarna kan man köra om precis hur man vill. Var och en håller sin körbana till 100%. Vill man köra om så kan man göra detta både på vänster och höger sida. Så ibland blir det livsfarligt. Men man har ändå mer respekt för varandra i trafiken här än de andra 2 länderna. Man har en otroligt respekt för trafikpolisen här borta.
Vackert område!

Söndagens tempobana. Rakare kan det inte bli.

Amerikans lathet, tyvärr smakade dom bara gummi!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar