onsdag 18 januari 2017

Varför varför varför och en stans kramp?


Ja det var ett tag sedan jag skrev här på bloggen, men nu kommer ett nytt inlägg. Sitter i skrivande stund nere på Playitas på Fuerteventura för årets första träningsläger. Här nere kommer det mest bli en massa cykling. Har sidosatt cyklingen i höst för att kunna fokusera på de andra 2 sakerna. Men nu ska det bli ändring på det så där kan bli tryck i pedalerna igen.

Kan med handen på hjärtat säga att cykelformen inte är densamma som på Tobago i oktober. Men tror inte det tar allt för många pass innan det känns bra igen. För idag kan jag säga att det inte kändes speciellt bra. Det kan ju också bero på att det kördes på ganska bra hela tiden. Låg hela passet på runt 240-290 watt och har man inte kört så hårt cykel så känns det vill jag lova. Satans danskar som alltid ska plåga en. J
Kan dock glädjas att det kändes bättre sista timmen än det gjorde den första. Så kan skriva in knappa 160 km i träningsdagboken.
Trots att man var mör när man kom hem så hade jag bestämt mig i förväg att jag skulle hoppa i bassängen och simma 30-40 min efter cyklingen.
Smed en hjälpande handda benen så kunde jag och den delen fungerade bra men när jag landade med fötterna på kanten så slog krampeå efter en cola, ett bars, lite mobbing från min danska rumskompis och mycket ångest så hoppade jag i det kalla vattnet. Den dagen då jag slutade simma så lovade jag mig själv att aldrig hoppa i en kall bassäng igen. Ja det gick ju bra i 12 år.
Det fungerade över förväntan att simma trots ett hårt cykelpass. När 40 min hade passerat så bestämde jag mig för att jag var klar. Då visade det sig att dagens svåraste övning skulle blir att ta sig ur bassängen.
Jag tog sats för att häva mig ur bassängen och den delen fungerade bra men när jag landade med fötterna på kanten så slog krampen till med full kraft. Jag ramlade bakåt och var tillbaka i bassängen igen. Med full kramp i båda benen så kunde jag se hur folk stirrade ut mig. I bassängen så vägrade krampen släppa och det var bara att gilla läget. Tog min flaska och tömde den samtidigt som min kompis hämtade en ny flaska. Efter ett par mintuter som kändes som en evighet så släppte krampen och jag kunde med en hjälpande hand ta mig ur bassängen.
Hoppas att jag inte känner av sviterna av krampen allt för mycket imorgon J
Fin bassäng här nere!

Forze strumporna sitter alltid perfekt.
Nu väntar dock sängen och en god natts sömn.

Ciao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar